Kaffe nytt! - Budhas Kafferosteri

Rostmästare Budha Sutedja har ett mycket fint samarbete med passionerade kaffeodlare runtom i världen som brinner för att producera kaffebönor av högsta kvalitet och samtidigt arbetar för en hållbar miljö som även ska finnas till för kommande generationer. Varje böna rostas med kärlek och omsorg för en riktigt fin smakupplevelse, där kaffets speciella karaktär får blomma ut och ge en bred dimension av smaker. Kaffet är ett genuint hantverk hela vägen från plantagen och ända ner i just din kopp. Budhas Kaffebar i Lycksele har bland annat utsetts till årets kaffebar av White Guide.

Vi har länge letat efter ett riktigt bra kaffe som delar Råvaras syn på hållbarhet och kvalitet. Därför är vi otroligt stolta att kunna erbjuda våra gäster Budhas kaffehantverk. Drick, njut och stressa av en stund.

Kintamani

Exklusivt hos Råvara

Kintamani kaffeplantage ligger på 1000 meters höjd vid foten av Mount Batur, Bali, och är känd för sin Arabica-kaffe med mild syra, inslag av citrus, choklad och karamell. Kaffet har en medelstor kropp och låg koffeinhalt, vilket gör det till ett populärt val för många. Odlingen sker enligt den balinesiska filosofin Tri Hita Karana, som betonar harmoni mellan människa och natur. Plantagen använder ekologiska metoder utan bekämpningsmedel och det traditionella subak-bevattningssystemet för att bevara jordens bördighet. Bönorna bearbetas med tre olika metoder - naturlig, honung och tvättad - som ger varierade smakprofiler från fruktigt och sött till lätt och syrligt.


Nästa
Nästa

Hur vi tillsammans med producenterna hittar tillbaka till det naturliga