ravara-wave

Uramaki, Wasabi, Gunkan?

Se filmen - "Alla minns vi första gången".

 
 

 
NigiriKlassisk sushi där animalisk eller vegetarisk skiva läggs på en kudde av sushiris, ofta med en klick wasabi mellan.

Nigiri

Klassisk sushi där animalisk eller vegetarisk skiva läggs på en kudde av sushiris, ofta med en klick wasabi mellan.

FutomakiEn så kallad sushirulle där ett noriark (torkat sjögräs) omsluter sushin och dess innehåll. Noriark är för övrigt otroligt nyttigt!

Futomaki

En så kallad sushirulle där ett noriark (torkat sjögräs) omsluter sushin och dess innehåll. Noriark är för övrigt otroligt nyttigt!

UramakiOmvänd sushirulle där sushi-riset omger innehållet. Serveras ofta med topping, som såser, örter eller kryddor.

Uramaki

Omvänd sushirulle där sushi-riset omger innehållet. Serveras ofta med topping, som såser, örter eller kryddor.

GunkanLikt en futomaki men med riskudden i botten och resten av ingredienserna på toppen. Supergott!

Gunkan

Likt en futomaki men med riskudden i botten och resten av ingredienserna på toppen. Supergott!

 
SashimiFärsk fisk som serveras med färska grönsaker, såser och andra tillbehör. Himmelskt gott!

Sashimi

Färsk fisk som serveras med färska grönsaker, såser och andra tillbehör. Himmelskt gott!

InariFriterad och fermenterad tofukorg fylld med sushiris. Serveras ibland med topping, exempelvis Goma.

Inari

Friterad och fermenterad tofukorg fylld med sushiris. Serveras ibland med topping, exempelvis Goma.

SojaDoppa sushin i sojan för en förhöjd smak. Du kan även röra ner en klick wasabi för kraftfullare smak.

Soja

Doppa sushin i sojan för en förhöjd smak. Du kan även röra ner en klick wasabi för kraftfullare smak.

GomaJapansk sjögrässallad baserad på en ätlig alg. Mild smak och mycket näringsrik på vitaminer och mineraler.

Goma

Japansk sjögrässallad baserad på en ätlig alg. Mild smak och mycket näringsrik på vitaminer och mineraler.

 
WasabiStark, japansk pepparrot som används i de flesta sushibitarna, förutom i de sötare sorterna.

Wasabi

Stark, japansk pepparrot som används i de flesta sushibitarna, förutom i de sötare sorterna.

GariTunt skivad och inlagd ingefära som förtärs mellan sushibitarna för att neutralisera smaklökarna. Nyttigt och fräscht!

Gari

Tunt skivad och inlagd ingefära som förtärs mellan sushibitarna för att neutralisera smaklökarna. Nyttigt och fräscht!

EdamamebönorKokta och saltade japanska soja-bönor. Ät som snacks eller som sidorätt till er sushi. Skidorna ska ni dock inte äta.

Edamamebönor

Kokta och saltade japanska soja-bönor. Ät som snacks eller som sidorätt till er sushi. Skidorna ska ni dock inte äta.

 
 

 
 

Äta med pinnar

Sushi äter ni med pinnar, hittar ni inte tekniken går det lika bra att äta med bestick eller med händerna. Gör dock ett försök med pinnarna först, ni var väl inte proffs på att hantera bestick från början heller? Så här håller ni förslagsvis pinnarna. Observera att det endast är den övre pinnen som ska vara i rörelse, den undre håller ni i ett fast och stabilt grepp.

...det går inte!

Skulle det nu vara så att du är kass på pinnar så är det ingen fara. Ät med fingrarna om du vill, det var faktiskt så allt började i Japan.

 
pinnar.jpeg
 

 

Sushitips

1.png
2.png
3.png
4.png
5.png
6.png
 
ravara-wave

Nyfiken på att veta mer om vad som händer på Råvara?